Reilu kuukausi on mennyt. Ja mitä ollaan tehty?

Seuraamista:

Ensin kokeilin seuraamista kosketuskepin kanssa sisällä. Kosketuskepin rooli tässä treenissä on muokata kaunis pään asento seuraamisessa. Kokeilin muutaman kerran, mutta sisällä harjoiteltuna tila tuntui kovin ahtaalta. Jätin siis asian hautumaan.

Nyt, kun lunta ei ole paljon eikä kylmäkään häiritse namien antamista kädestä, ollaankin harjoiteltu ulkona. En ole antanut vihjesanaa innokkaasti, olen ikään kuin sheipannut eli napannut liikkeen lennosta, kun koira on luontaisesti seurannut. Käytännössä olen tehnyt pieniä juttuja silloin tällöin ilman suunnittelua.

Tänään videoin Piitun seuraamista, jotta pääsisin kärryille siitä, missä mennään. Yllätys oli suuri, kun videota katsellessani tajusin, miten vinossa koirani on! Ei se niin vinolta näytä ulhäältä päin katsottuna.. Suoraan kävelyä pitää siis harjoitella.

Mukavasti Piitu kuitenkin tekee. Se lämmittää :-)

 

Kielenymmärtämistä:

Olen yrittänyt terävöittää Piitun kuuloaistia antamalla huti-käskyjä, kuten "pöllö", "lamppu", "kattila" jne. Eli hämäyssanat on tulleet aina tuttujen käskyjen lomassa. Piitu on pikkuhiljaa tajuamassa leikin säännöt. Tarkoituksena on, että Piitu oppisi kuuntelemaan käskysanaa, eikä arvaamaan/päättelemään, mitä käsken. Tää on ihan hyvä treeni, jota teen varovasti ja vähän kerrallaan.

 

Nenätyöskentelyä:

Piitu rakastaa nenän kanssa työskentelyä! Luulen, että se vaikuttaa positiivisesti myös toko-harjoitteluun.

 

Tällä tavalla ollaan kuukausi saatu kulumaan. Paikallamakuun kestoa pitäisi harjoitella. Se aloitetaan heti kun löydän saamani aikataulukko, jonka mukaan edetään ;-)

Liitän vielä linkin youtube-kanavaani, jossa meidän seuraamista voi käydä vilkaisemassa.